Интервю с Нели Симеонова-Николова, кандидат за кмет на Северен, бюлетина номер

...
</TD
>Интервю с Нели Симеонова-Николова, кандидат за кмет на Северен, бюлетина номер
Коментари Харесай

Нели Симеонова-Николова, кандидат за кмет на Северен: Заедно с хората ще управлявам района

Интервю с Нели Симеонова-Николова, кандидат за кмет на " Северен ", бюлетина номер 49 с регистрацията на Политическа партия " Свобода ".

- Госпожо Симеонова-Николова, какви са целите във Вашата стратегия за регион " Северен “ и с какво ще привлечете неговите поданици да гласоподават за Вас?

- Ролята на районния кмет е да сбъдва дребните наслади на хората. Големите планове са за кмета на общината, само че също ще имат цялостната ми поддръжка.

Гарантирам ефикасна администрация, с екип от знаещи и можещи екперти, покрай хората. Убедена съм, че положителният екип може да се оправи с работата си в границите на бюджета, с който разполага регионът.

Ще създадем усмихната и дружелюбна администрация, която бързо и дейно обслужва жителите, и съгласно своята подготвеност да взема решение поставените проблеми. Защото най-често хората идват в кметството или за административна услуга, или за съответен проблем.

Ще разтеглим електронните услуги, тъй че жителите да не си губят времето в циркулиране от кабинет на кабинет. С въвеждането на електронен портал за сигнали и опция за онлайн инспекция на преписки също ще улесним административното обслужване.

Още от първия ден стартирам с действителни стъпки за решаването на един дълголетен проблем - построяването на ново районно кметство. Защото е срамно в 21 век да продължаваме да одобряваме жителите в колиба. Набелязала съм подобаващ общински терен и имам вяра, че ще имам безапелационната поддръжка на община Пловдив и общинските съветници.

- Познавате ли добре региона?

- Да, чудесно. И аз познавам региона, и регионът познава мен. Защото от 12 години работя тук.

В " Северен “ има доста квартали, всеки със своята специфичност, образ и разнообразни съответни проблеми. Има доста благоустроени и приятни зони, има обаче и извънредно занемарени. Ще направя всичко допустимо тази какофония най-малко да намалее.

- Знаете ли какви са желанията на хората?

- Да има чисти и зелени квартали в региона. Облагородени и добре поддържани междублокови пространства. Нови модерни детски, спортни и фитнес площадки. Удобни тротоари – без паркирани коли върху тях. За колите ще изградим съвременни паркинги - допустимо най-близо до дома.

И не аз еднолично ще вземам решение какво къде да се прави, а ще решаваме дружно с хората. Ще основа цивилен препоръки по микрорайони, които ще дават отзиви, хрумвания и ще са гражданският надзор за осъществената работа. Така че с тях ще управляваме регион " Северен “ ЗАЕДНО.

Знам, че в лицето на нашия претендент за кмет на Пловдив Тодор Чонов, в случай че бъде определен, всички районни кметове ще имат цялостна поддръжка за положителните планове.

- Как ще се справите с чистотата, като се има поради, че в региона са Шекер и Харман махала, където непрекъснато никнат нерегламентирани сметища?

- За ул. " Напредък “ против КАТ имаше концепция. Изпълнението й обаче няколко пъти пропада. Или ще го доведа до сполучлив край, или ще потърся друго работещо решение. Но допустимо най-бързо това бунище ще бъде трайно отстранено.

И на други места – по улиците и в зелените площи също се образуват нерегламентирани сметища. Ще разгадавам на положителната съгласуваност с новото общинско дружество, в което ще се обединят сегашните общински предприятия " Чистота “, " Градини и паркове “ и " Дезинфекционна станция “. Тогава няма да има прекачване на топката кой защо дава отговор.

Ще се боря да бъдат построени съвременни поливни системи в огромните паркове в региона, което ще улесни доста поддръжката им след това. И тук би трябвало да се работи взаимно и в партньорство с предприятието, което ще обслужва тези системи.

Искаме да е чисто, зелено, облагородено, окосено, без комари и кърлежи. И наложително ще създадем фитосанитарно проучване на дърветата. Всички рискови би трябвало да бъдат отстранени и на тяхно място да бъдат засадени нови.

- Хората се оплакват, че регионът е блокиран поради забавените пътни поправки – Брезовско шосе, бул Дунав, Голямоконарско и Рогошко шосе,…

- Това са в действителност доста значими и огромни планове, които общината осъществя. Като областен кмет мога да се наемам, че непрекъснато ще проследявам по какъв начин върви работата по тях и в случай че установявам нередности, неотложно ще сезирам общината. Очаквам през този мандат да стартират още два значими плана – продължението на бул. Северен до Карловския надлез и новият мост над река Марица сред булевардите " България “ и " Копривщица “.

- Какво друго предвиждате за региона?

- След като южният бряг на река Марица беше социализиран, извънредно време е това да се случи и по северното крайбрежие. Време е също по този начин за реорганизация на парк " Рибница “ и създаване на нов огромен парк. Ще работя за това.

Но един от най-важните цели е построяването на нови здания за яслени групи и детски градини, с цел да няма деца, които не са признати покрай местоживеенето на родителите. Има опция за разкриване на нови групи в ДГ " Славей “ и ДГ " Бреза “ и ще работя в тази тенденция. Набелязала съм и съответен терен за нова детска ясла.

Много значимо е и да се мисли за построяването на учебно заведение в новия квартал, който се оформя в региона сред " Марица гардънс “ и " 4-ти километър “. Има потребност от такова учебно заведение и би трябвало да се подхващат стъпки за неговото изграждане.

Нели Симеонова-Николова е претендент за кмет на регион " Северен “, издигната от политическа партия " Свобода “. Тя е възпитател и икономист по обучение. Има над 20 години опит в структурите на общинската администрация. Омъжена, с две деца.

На изборите на 29 октомври гласувайте с номер 49 в интегралните бюлетини – за кмет на Пловдив Тодор Чонов, за общински съветници и кмет на регион " Северен “.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР